“10.500 euro extra voor etentjes van bestuurders”

Volgens Els Tiri (CD&V) wordt in het budget 2008 van de vzw sportcentra 10.500 euro meer voorzien voor vergoedingen en beloningen van de bestuurders.

“Dat is een klein beetje om te gaan eten”, antwoordde sportschepen Patrick Pollers op de gemeenteraad donderdagavond. Een dag later noemt hij Tiri’s cijfers overdreven.

Meerderheid tegen oppositie werd donderdag de begroting 2008 van de vzw sportcentra goedgekeurd. Voormalig sportschepen Els Tiri (CD&V) had zware kritiek op schepen Patrick Pollers (sp.a). “Alle sportverenigingen hebben zwaar moeten bezuinigen”, aldus Tiri. “De huur van de sporthallen werd duurder, en zal nog opslaan in september. Ook de subsidies daalden. Maar de kosten voor vergaderingen voor leden van de vzw sportcentra worden vertienvoudigd, van 578 tot 5.800 euro. En dan krijgen de vzw-leden ook nog 12,5 euro per vergadering betaald. Ik vind dat schandalig.”

Schepen Patrick Pollers antwoordde laconiek op de gemeenteraad: “Dat is een klein beetje om te gaan eten. De vzw bestaat 25 jaar en wordt deze zomer ontbonden. We moeten de leden danken voor hun inzet.” Gisteren vulde hij die uitleg nog aan. “Andere jaren is ook 3.500 euro voorzien voor een diner, maar staat dat apart in de boekhouding ingeschreven.”

Dat klopt niet, zegt Tiri. “Iedereen die at, betaalde daarvoor in het verleden 12,5 euro. Dit jaar leggen ze maar 5 euro bij, per koppel. Ze willen gewoon cadeautjes uitdelen aan sp.a’ers die stemmen opleverden. De vergoedingen voor bestuurders van de vzw Sportcentra stijgen dit jaar van 2.800 naar 8.000 euro. En dat allemaal om de echtgenoot te bedanken voor de stemmen die zijn vrouw de sp.a opleverde. Ik zou me schamen in hun plaats.”

Volgens Patrick Pollers wordt die laatste stijging veroorzaakt door de oprichting van het Algemeen Gemeentebedrijf (AGB), dat de sportcentra zal uitbaten. “De bestuurders zullen in de toekomst meer werk hebben, dus zullen we hen ook beter vergoeden. We zullen die 8.000 euro waarschijnlijk ook maar voor de helft gebruiken, want het AGB zal ook maar een half jaar actief zijn.”

PeC

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio