Werken voor omleidingsweg N76 gestart

Ter hoogte van de Genkerbaan, Anjerstraat en in de Genitsstraat voert de aannemer grondwerken uit voor de nieuwe omleidingsweg N76 rond Meeuwen. De funderingen voor een fietstunnel aan de Genkerbaan, onder de nieuwe omleidingsweg, worden stortklaar gemaakt.

“Op 18 juni zal Vlaams minister van Openbare werken Hilde Crevits de werken voor de omleidingsweg officieel starten,” zegt burgemeester Lode Ceyssens.

De aannemer is bezig met de aanleg van twee tunnels voor de nieuwe omleidingsweg: ter hoogte van de Genkerbaan komen onder meer een fietstunnel en een rotonde voor de nieuwe omleidingsweg, in de Anjerstraat voert de aannemer grond- en graafwerken uit voor een ondertunneling. Het doorgaand verkeer wordt er omgeleid via de Akkerstraat en de Genitsstraat.

Langs die Genitsstraat, richting Bosstraat en Weg op Bree, is de firma Esdeel gestart met het omleggen van de energie- en nutsleidingen. Daarna kan de aannemer starten met de brugconstructie en de ondertunneling van de Genitsstraat. De aansluiting van de Wijshagerkiezel en de Weg op Bree met de nieuwe omleidingsweg worden binnenkort aangepakt. Daarna volgt nog een tweede rotonde waar de omleidingsweg en de Weg naar Bree op aansluiten.

Eind 2008 zijn de bruggen en tunnels voltooid en kan de aanleg van de eigenlijke omleidingsweg starten, in 2009.

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio