Vals biljet van 50 euro in hifiwinkel

Vrijdag is bij hifiwinkel Leco-Lanklaar aan de Nijverheidslaan in Lanklaar een vals briefje van 50 euro uitgegeven.

“We hebben het biljet aanvaard zonder te weten dat het vals was”, zegt gedelegeerd bestuurder Liliane Lemmens. “Onze winkel beschikt over een geldtester met verlichting. Aan de hand van deze geldtester was het niet duidelijk of het om vals geld ging. De gekleurde elementen in het bankbiljet van 50 euro die normaal gezien moeten oplichten gaven aan dat het bankbiljet echt was."

"Bij de bankinstelling hebben ze andere geldtesters. Daar gaf de tester aan dat het om een vals bankbiljet ging. Het bankbiljet is bijzonder goed nagemaakt. Met het blote oog kan je niets foutiefs waarnemen. De kleuren tussen het valse en echte bankbiljet zijn identiek, ook de zilveren elementen op het bankbiljet komen overeen als echt. Omdat we nu een vals bankbiljet in onze winkel hebben ontvangen, zijn we extra voorzichtig.”

“Het valse bankbiljet was uniek nagemaakt”, zegt de medewerkster van het bankkantoor KBC-Lanklaar. “Controle gaf aan dat er een fout zat in de zilveren strip die in het bankbiljet aanwezig is. Bij een tweede controle onder een andere geldtester zagen we duidelijk dat het om een vals bankbiljet ging. Het nagemaakte bankbiljet lichtte volledig op onder een lamp. Bij echte bankbiljetten worden maar bepaalde elementen van het bankbiljet opgelicht.”

MMD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio