Ludwig Vandenhove opnieuw op sp.a-lijn

Ludwig Vandenhove heeft vrijdag zijn uitspraken van donderdag over de deelname van de sp.a aan de tweede fase van de staatshervorming herroepen.

Hij zit opnieuw op de sp.a-lijn: voorlopig doet de partij niet mee.

Tijdens een debat donderdagavond in Sint-Truiden met N-VA-voorzitter Bart De Wever over de toekomst van Vlaanderen en België, zegde de Truiense burgemeester dat zijn partij ook aan de tweede fase van de staatshervorming zal meewerken indien de sp.a daartoe wordt uitgenodigd. De partij zou dan wel ook een aantal sociale eisen op tafel leggen.

Toen Bart De Wever opmerkte dat het hier om een nieuw standpunt van de sp.a ging, bevestigde Ludwig Vandenhove met grote overtuiging. Maar na ruggenspraak met voorzitster Caroline Gennez kwam hij daar in een mededeling op terug, stelde hij dat hij verkeerd begrepen was en dat hij pal achter het officiële sp.a-standpunt staat.

Dat houdt in dat eerst de eerste fase moet afgewerkt worden en dat er een voorstel voor B-H-V moet zijn. Pas daarna wil de sp.a eventueel meewerken aan de tweede fase. En dan nog op voorwaarde dat er duidelijkheid is over het kader, de werkmethode, de timing en richting van een oplossing. Daarna zal de sp.a definitief beslissen.

ED

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio