Aimé Anthuenis weg bij Germinal Beerschot

Aimé Anthuenis is straks niet langer technisch directeur van Germinal Beerschot. Eind juni loopt zijn contract op het Kiel af en de club heeft besloten hem geen nieuwe overeenkomst aan te bieden. Voormalig bondscoach Anthuenis is 64 en was sinds de zomer van 2006 in dienst bij de Antwerpse fusieclub.

ssimons

Een verrassing is de beslissing van het Antwerpse clubbestuur niet. Op het Kiel heerste al een tijdje twijfel of het wel zin had om opnieuw voor lange termijn met Aimé Anthuenis in zee te gaan.

Toen Anthuenis twee jaar geleden als technisch directeur werd aangetrokken, hoopte de club uitvoerig gebruik te kunnen maken van zijn technische expertise en van het uitgebreide netwerk dat hij in zijn lange trainerscarrière had uitgebouwd. Dat gebeurde ook, maar intussen moest de club vaststellen dat de meerwaarde die dit alles opleverde eerder beperkt was. Vooral op vlak van scouting en transfers kon Anthuenis nooit helemaal de verwachtingen inlossen.

Transfers

Zijn grootste taak school al een tijdje in de samenwerking met het Engelse Fulham, waardoor onder meer King en Owusu naar het Kiel kwamen. In de succestransfers van onder meer Losada, Colman en Ederson was zijn rol veeleer klein. Té klein, volgens het clubbestuur. Toen de jongste weken moest gepraat worden over een nieuwe overeenkomst raakten beide partijen dan ook nooit verder dan enkele verkennende gesprekken, waarna het clubbestuur onlangs besloot om de samenwerking met Anthuenis definitief stop te zetten.

Of hij als technisch directeur vervangen wordt, is niet zeker. Nu reeds wordt een aanzienlijk deel van het transferbeleid ingevuld door afgevaardigd bestuurder Herman Kesters.