Tubeke behoudt maximum in eindronde, KVSK is uitgeteld

KVSK United is uitgeteld in de promotiestrijd. Tubeke won op eigen veld met 3-1 van KVSK United en behoudt het maximum van de punten in de eindronde. Ook Antwerp zegevierde. Rood-wit blijft Tubeke op de hielen zitten.

wverhaert

De drieduizend toeschouwers zagen in de beginfase Kabongo dreigen voor de thuisploeg, maar zijn kopbal ging over. Aan de overkant knalde Oris op doel, maar Berghmans ranselde zijn poging uit doel. Het ging goed op en neer: Delande dreigde voor KVSK, Kabongo liet een unieke kans liggen voor Tubeke.

Oris

Het eerste doelpunt kwam op naam van de bezoekers. Voorzet van Beyens, kopbal van Kevin Oris en 0-1. Van de Weyer had het licht kunnen uitdoen voor de thuisploeg, maar na een flater van Pinxten knalde Lepoint de gelijkmaker tegen de netten: 1-1.

United had niets aan een gelijkspel, en dus gooide coach Brepoels Jochen Janssen nog in de strijd. Een gedroomd scenario voor Tubeke, dat kon gokken op de counter. Stuckens maakte er 2-1 van en in de laatste minuut profiteerde Charlier van een te laat inkomen van doelman Muyters: 3-1.

Testmatch

Zondagnamiddag wacht de vijfde wedstrijd. Het is uitkijken naar het duel tussen Antwerp en Tubeke. Antwerp verloor op de eerste speeldag nog met 1-0 van Tubeke. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt nog altijd drie punten. Als Antwerp wint en beide ploegen eindigen met een gelijk aantal punten, volgt een testmatch.

Scheidsrechter: Vandevelde. Toeschouwers: 3.000. TUBEKE: Berghmans, Brouckaert, Neels, Paternotte, Gailly, Vandenbroeck, Mvuezolo, Lepoint, Remy (75’ Stuckens), Kabongo (73’ Charlier), Diafutua (67’ Mununga). KVSK UNITED: Muyters, De Koninck, Pinxten, Euvrard, Öcal, Beyens (73’ Janssen), Delande, Franck, Scheelen, Van de Weyer, Oris. Doelpunten: 29’ Oris 0-1, 62’ Lepoint 1-1, 85’ Stuckens 2-1, 89’ Charlier 3-1. Gele kaarten: Pinxten, Paternotte.