'Barack Obama is zo fris als een hoentje'

Voor wie er nog aan mocht twijfelen na het zien van zijn slanke, rijzige verschijning: Democratisch presidentskandidaat Barack Obama verkeert in opperste best gezondheid. Dat stelt dokter David L. Scheiner, die al sinds 1987 de medische toestand van de senator van Illinois bijhoudt.

jrosquin

"Obama verkeert in de goede fysieke en mentale gezondheid die de job van Amerikaans president vereist", stelt het rapport dat de dokter opstelde. Hoewel de 46-jarige senator tot voor kort een verstokt kettingroker was, heeft hij geen medische klachten. Elke ochtend werkt hij aan zijn conditie en hij houdt vast aan een gezond dieet. Niet voor niets is Obama dan ook onlangs verkozen tot een van de 25 meest fitte Amerikanen.

Twijfels over McCain

Het gezondheidsrapport van Obama werd vrijgegeven nadat zijn vermoedelijke Republikeinse tegenstander John McCain daartoe vorige week ook gedwongen werd. Er bestaan immers ernstige twijfels over de fitheid van de 71-jarige senator van Arizona.

Hij werd destijds gemarteld toen hij legerdienst deed in Korea en zou daar nog steeds de fysieke en mentale gevolgen van dragen. Als McCain twee termijnen uit zit zou hij 80 jaar zijn. Velen denken dat hij op die leeftijd niet meer bij machte is om zijn job van president goed uit te oefenen.

Het campagneteam van Obama zal die leeftijds- en gezondheidskwestie dan ook ongetwijfeld ten volle uitspelen tijdens de eigenlijke verkiezingsstrijd.

Meer over Barack Obama