thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Campus Mercurius ontdekt Bobbejaanland

De leerkrachten van de richting 'elektrische installaties' van Campus Mercurius organiseerden voor de leerlingen van 2 ME, 3 EI, 4EI, 5EI en 6EI een studiereis naar Bobbejaanland. Het doel was niet enkel in attracties te zitten, maar ook om achter de schermen te kijken.

ecoolen

Het vertrek met de bus was voorzien om 8.45uur, het zou een ritje van ongeveer een uurtje worden. Daar aangekomen werd er een briefing gehouden over wat de leerkrachten van de leerlingen verwachtten. 'Behoorlijk gedrag' kwam onder andere ter sprake.

Er werd afgesproken dat de leerlingen 2 uur vrij konden rondlopen op het domein. Om 12 uur moesten ze terugkeren en konden ze een lunch verorberen. Vanaf 13 uur hield een begeleider de leerlingen gezelschap. De groep ging naar de 'Speedybob' om er een keer achter de schermen te kijken. De specialist gaf een rondleiding in de elektriciteitscabines van de sturing van de attractie 'Speedybob'. Hij gaf uitleg over de schakelkasten en de werking van de gehele sturing.

Na de rondleiding gingen we samen naar de windmolen, die voor elektriciteit zorgt voor het attractiepark. In het energielokaal onder de windmolen werden alle soorten van het elektrisch opwekken van energie besproken aan de hand van foto's, didactische proefopstellingen, bijbehorende teksten en dvd's. De leerlingen moesten hierover zelfstandig vragen oplossen, die na verbetering meetellen voor het dagelijks werk. De leerlingen waren zeer enthousiast en deden hun uiterste best om de vragen zo correct mogelijk op te lossen.

Toen alles was opgelost hadden de leerlingen tot 16.45uur tijd om zich te amuseren. Daarna was het verzamelen aan de ingang van het park om terug te rijden naar Lommel. Op de terugreis werd in de bus heel wat gelachen wat de sfeer ten goede kwam. Iedereen was tevreden na een dag vol inspanning en ontspanning.

Auteur: Marc Henderickx - leraar elektriciteit Campus Mercurius

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio