Naar prinses Astrid voor kinderkanker

Op 23 juni wordt Jeanine Mottart ontvangen op het koninklijk paleis door prinses Astrid. De prinses wil zo de Hoeseltse ex-kankerpatiënte huldigen voor haar voettocht naar Küssnacht voor het kinderkankerfonds.

tpirlot

“Het zou voor Astrid een geweldige verrassing zijn als we zoveel mogelijk kindertekeningen kunnen meenemen. Ik doe dan ook een oproep aan de Limburgse kindjes om aan het tekenen te gaan”, zegt Jeanine Mottard.

Eerder stapte Jeanine Loyens- Mottart naar Rome voor het Limburgse kinderkankerfonds De Kleine Prins, dit jaar zette ze de pas in 750 kilometer naar het Zwitserse dorpje waar koningin Astrid - grootmoeder van de prinses - destijds verongelukt is.

Op 2 mei werd de ex-kankerpatiënte opnieuw feestelijk ingehaald in Hoeselt. Voor de start van de bedevaart was prinses Astrid al haar steun komen betuigen op het kasteel in Hoeselt.

De actie ‘Lienemientje’ en de aanwezigheid van heel wat Hoeseltse schoolkinderen heeft de prinses daar duidelijk gecharmeerd. “Nu worden wij op 23 juni dan ook ontvangen op het paleis”, vertelt Jeanine Mottart, die zoveel mogelijk kindertekeningen als geschenk voor de prinses wil meenemen. Kinderen mogen ze naar haar adres opsturen, met duidelijk de vermelding van hun naam, leeftijd en adres.

CV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio