Ziekenhuispatiënt krijgt dief op bezoek

De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde een Hasselaar (31) zonder vast adres bij verstek tot een celstraf van zes maanden en een boete van 550 euro. Hij had in oktober 2006 diefstallen gepleegd in het Virga- Jesseziekenhuis in zijn stad.

tpirlot

In de kleedkamers van het personeel forceerde hij 25 opbergkasten. Hij haalde er allerlei zaken uit, waaronder scharen, een stethoscoop en een stralingmeter die gebruikt wordt in de radiografieafdeling. Een bewakingscamera registreerde de diefstallen.

Nadien trok hij naar een ziekenkamer op de eerste verdieping, waar hij zich aan een patiënt voorstelde als “Tom van de Sociale Dienst”. Na een babbeltje van een vijftal minuten vertrok Tom met de brieventas van de patiënt, die hij uit de lade van een nachttafel had gehaald. Aan de hand van de beelden van de camera werd de dief geïdentificeerd.

Bij zijn arrestatie vertelde hij dat hij onder invloed van alcohol was en zich weinig herinnerde. Het was hem opgevallen dat hij met meer geld was thuisgekomen dan hij had meegenomen toen hij op vermaakuitstap ging.

Bovendien had hij in zijn zakken allerlei voorwerpen gevonden, die eigenlijk in een ziekenhuis thuishoren. De dertiger moet aan het ziekenhuis en aan een verzekeringsmaatschappij in totaal ruim 2.000 euro schadevergoeding betalen.

JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio