Mooiste dorp Oud-Rekem start feestprogramma om 17 uur

Om 7 uur vanmorgen, terwijl de bezemwagen door het oud stedeke reed om het schoon te kuisen, hadden zich al enkele bewoners (zie foto) verzameld. Vandaag kwamen ze te weten welk dorp het mooiste is van heel Vlaanderen. Wat later waren ze, samen met burgemeester Willen en schepen van Toerisme Curvers, getuige van de overwinning van Oud-Rekem. "Ze höbbe mich oet mien bed gebeld vanmörrige, iech ben nog nooit zoe vreug op geweis", zei Louis Brands, de geprezen gids van Oud-Rekem.

ecoolen

De maandenlange campagne en de inzet van de vele vrijwilligers om de titel van 'Het mooiste dorp van Vlaanderen' binnen te halen hebben het 'Limburggevoel' gestalte gegeven. Op de voorlaatste dag van de strijd werd er nog een brief van het gemeentebestuur van Hasselt gestuurd richting alle Limburgers, maar donderdagmorgen was de winnaar echt bekend.

Vanaf het moment dat de overwinning een feit was, ging alles in een stroomversnelling in Oud-Rekem. De wagens van de brouwerij werden opgesteld op het Groenplein. Gratis drank is er voor de feestelingen en voor iedereen die daar getuige van wil zijn.

Een grote vrachtwagen met drank is van de partij. Maar liefst 300 vaten bier - samen goed voor 6000 liter - frisdrank moeten de dorst lessen. Het gemeentepersoneel was voltallig aanwezig om de banken, tafels en het podium te plaatsen.

Terwijl de mensen aan het opstellen waren, regende het pijpenstelen en doorkliefden bliksemflitsen de donkere lucht boven het feestplein. Maar bij de aanwezigen heerst de overtuiging dat dit om vijf uur in de namiddag allemaal voorbijgetrokken is, want… je krijgt wat je verdient.

Gisterenavond werd al 'stillekes' gevierd in Oud-Rekem, maar het werd toch pas officieel tijdens de uitzending op de radio vanmorgen. "32.274 van de 91.031 stemmen halen en daarmee meer dan een derde van het totaal binnenhalen is toch geweldig", laat bestuurslid van KWB Rekem van Mierlo zich trots ontvallen. KWB Rekem was een van de stuwende krachten tijdens de hele periode.

Het feestprogramma

Vanaf 17uur begint het feest op de Groenplaats in Oud-Rekem, met de overhandiging van het officiële bord voor 'Het mooiste dorp van Vlaanderen', door Vlaams minister van toerisme, Geert Bourgeois. Er wordt ook gezorgd voor muzikale omlijsting en zanger Garry Hagger zal een speciale versie op maat brengen van de hit 'het mooiste moment'. Coverband 'de Spikes' zorgen voor entertainment en ambiance. Voor een spotprijs kunt u met een helikopter over 'het mooiste dorp van Vlaanderen' vliegen.

De organisatie dankt iedereen die deelgenomen en meegewerkt heeft. Maar een extra bedankje gaat uit naar iedereen die voor Oud-Rekem gestemd heeft.

Auteur: Arnold Roberts

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio