Glazen Huis van Studio Brussel staat te koop op eBay

Studio Brussel heeft het meubilair van het Glazen Huis aan Radio Scorpio geschonken. Het huis waarin Tomas De Soete, Peter Van De Veire en Siska Schoeters 'Music For Life' presenteerden, staat nu zo goed als integraal op eBay ten voordele van de Leuvense vrije radio.

pirombouts

Sinds begin deze maand organiseert Radio Scorpio een grootscheepse benefietactie. Er werden al enkele fuiven en optredens georganiseerd om 's lands oudste vrije radio financieel uit het slop te halen.

Glazen Huis

Ook Studio Brussel draagt zijn steentje bij. Werkbanken, tafellampjes, bartafels en bureaustoelen uit het Glazen Huis, dat in december nog de leefwereld vormde van de drie Studio Brussel-coryfeeën, worden geveild op eBay. De opbrengst gaat integraal naar Radio Scorpio, één van de enige reclamevrije zenders in Vlaanderen.

Daarnaast biedt Radio Scorpio ook enkele uren live-radio aan. De winnende bieder kan alleen of met enkele mensen naar believen een uur live radio maken: muziek, presentatie, interviews, luisterspel, quiz,... maakt niet uit. Het vastleggen van het tijdstip van de uitzending gebeurt in onderling overleg.

Scorpio geldt als één van dé kweekvijvers voor talent. Onder meer Bruno Wyndaele, Terry Verbiest, Marc Pinte en Wouter Vandenhaute begonnen er aan hun indrukwekkende loopbaan. Misschien zijn de uren radio die aangeboden worden voor hen wel een kans om nog eens te laten horen waar zij radiomaken geleerd hebben.

Bieden

Wie een deeltje van het Glazen Huis bij zich thuis wil of een uurtje radio wil kopen, rept zich naar de site van de Scorpio-veiling. Bieden kan tot zondagavond.