Paul Anka op Rimpelrock

Hoewel vandaag de volledige affiche van Rimpelrock wordt bekendgemaakt, is dankzij een gunstige wind de afsluiter van de komende editie al gekend. Zo zal niemand minder dan Paul Anka op 10 augustus een uitroepteken achter het Hasseltse seniorenfestival plaatsen.

ssimons

Deze Libanees-Canadese singersongwriter brak in 1957 door met zijn hit ‘Diana’, die maar liefst negen miljoen keer over de toonbanken ging. Ook opvolgers als ‘You Are My Destiny’, ‘Lonely Boy’, ‘Put Your Head On My Shoulder’ en ‘Puppy Love’ werden hits en Anka groeide uit tot een tieneridool. Wat velen niet weten is dat Anka ook hits neerschreef voor anderen. Zo scoorde Buddy Holly met ‘It Doesn’t Matter Anymore’, Tom Jones met ‘She’s a Lady’ en Frank Sinatra met ‘My Way’ dankzij Anka’s vertaling van ‘Comme d’habitude’. Vandaag de dag treedt de singer-songwriter nog regelmatig op. Eerder dit jaar bracht een Europese tournee hem nog langs de Antwerpse Elisabethzaal.

Wie de overige Rimpelrock-acts zijn, leest u morgen. Maar als we de geruchten mogen geloven, zou ook een Amerikaans trio en een Britse band de overtocht maken naar Kiewit. De overige plekjes op de affiche zullen wellicht opgevuld worden met artiesten uit de Lage Landen.