'Als een roofdier heeft hij toegeslagen'

Met een precisiebombardement van vragen gaf een vastberaden Catherine Dizier, de mama van het vermoorde meisje Nathalie, beschuldigde Ait Oud gisteren een mentale uppercut in de Luikse assisenzaal.

ssimons

Net als Thierry Lemmens, de papa van Stacy, getuigde Catherine Dizier over de avond dat de meisjes verdwenen. De hele avond had het duo feest gevierd in café Aux Armuriers, in de Luikse wijk Saint-Léonard. De kinderen, allebei 7 jaar, speelden al die tijd buiten. Tot een oudere dame rond 2 uur ’s nachts vond dat het welletjes was.

“We waren de tijd uit het oog verloren”, verklaarde Dizier. “Toen we de kinderen wilden roepen, bleken er twee vermist. Ik heb overal gezocht, gezocht, gezocht,…Tevergeefs”, herinnerde Thierry Lemmens zich de avond nog pijnlijk goed.

Maar de verrassende zet kwam gisteren van Catherine Dizier. Tijdens haar ondervraging richtte ze zich plots met priemende blik, de hand stevig in de zij, tot Ait Oud. “Van u had ik wel eens willen weten waar u precies in het café zat, die negende juni.” Die vraag stelde ze niet zomaar. “Volgens mij zat hij achter me, heeft hij de kinderen als een prooidier bespied. Toen hij zag dat ik even niet oplette, heeft hij toegeslagen.”

Martelaartjes

“Ik zou willen dat de waarheid aan het licht komt. Het proces is er ter nagedachtenis van Nathalie en Stacy, twee martelaartjes. Beetje bij beetje zal Ait Oud wel breken. Ieder mens heeft een zwakke plek. Misschien komt er wel een keerpunt, en is de waarheid plots daar.” Ait Oud deinsde er niet voor terug om ook Dizier recht in de ogen te kijken. “Dat hij maar doet”, zei de vrouw achteraf. “Ik bouw een muur op. Voor mij is hij geen mens. Voor mij is hij niets.”