Herinrichting kruispunt Kaulillerweg voltooid

In de Neerpeltse deelgemeente Sint-Huibrechts-Lille zijn de werken aan het kruispunt van de Kaulillerweg met de Schutterijstraat en de Kompenstraat voltooid. De herinrichting kwam er op vraag van de buurtbewoners en het resultaat is een verbeterd en, vooral, veiliger kruispunt.

“Door een aantal parkeerplaatsen voor het Kompengebouw te verplaatsen naar het terrein naast de schietbomen werd de zichtbaarheid voor wie uit de Schutterijstraat komt opmerkelijk verbeterd”, luidt het bij schepen van mobiliteit Juul Vrolix en burgemeester Raf Drieskens die samen met de buurtbewoners het lintje knipten. Op de Kaulillerweg werd een middenberm uitgevoerd die zowel voor fietsers als voetgangers de mogelijkheid biedt om op een veilige manier over te steken aan de daarvoor voorziene oversteekplaatsen. Er werd een asverschuiving in de rijweg uitgewerkt om de snelheid van de voertuigen naar beneden te halen.

In samenspraak met De Lijn viel de beslissing om lijnbussen niet meer door het centrum van Sint-Huibrechts-Lille te laten rijden. Hiervoor werd de halte in de Kompenstraat verplaatst naar de Kaulillerweg. Met deze werken is de gelegenheid gebruikt om een volwaardige halte uit te bouwen. De totale kosten van deze werken bedragen 220.000 euro.

GVB

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio