Sander Gillé “Zondagavond ben ik doodop”

Sander Gillé (Tennisdel, B-15/2) beleeft in het Franse Arras zijn buitenlands avontuur. En de getalenteerde Hasselaar kan goede statistieken voorleggen: uit vier matchen puurde hij drie zwaarbevochten zeges in derde nationale.

“In alle matchen ben ik tot het uiterste moeten gaan. Mijn laatste match was zelfs een ware thriller die ik na meer dan drie uur won in de tiebreak van de derde set.” Toch is de nuchtere Gillé niet meteen ingegaan op de invitatie van de Noord-Franse club. “Ik heb lang getwijfeld om in Frankrijk te spelen omdat ik ook graag de kleuren van Tennisdel in tweede nationale wilde verdedigen. Mijn ploeggenoten vertelden me echter meteen dat ik zo’n kans niet mocht laten liggen en dat maakte mijn keuze een heel pak makkelijker.”

Toch beleeft de 17-jarige student Latijn-Wetenschappen geen gewoon weekend. “Zaterdagmorgen vertrek ik al met Andy Minguet, een andere Belgische speler van de club, naar Arras. Die dag trainen we met de hele ploeg en ’s avonds staat er iedere keer pizza op het menu. De volgende ochtend staan de matchen al om 9 uur ’s morgens geprogrammeerd, lang uitslapen zit er dus niet in. Zondagavond ben ik doodop, maar dan wacht er nog een hele berg schoolwerk,” zucht Gillé.

AmMi/Foto PhL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio