“Droom van Wimbledon”

Sofie Oyen (16) speelt dit seizoen niet alleen interclub in Tessenderlo, maar voor het eerst ook in Frankrijk. Haar tennisagenda is daardoor de volgende weken goed gevuld. Deze week haalde ze als enige Belgische de derde ronde op de Astrid Bowl in Charleroi, nu volgen twee tornooien in Marokko. Als ze daar voldoende punten vergaart, kan ze misschien een ticket versieren voor het juniorentornooi van Wimbledon. Dat blijft een droom.

De jonge A-speelster moest in maart nog geblesseerd forfait geven voor de Vatana Open in Tessenderlo, maar nu heeft ze het goede ritme blijkbaar te pakken. Ze verloor nog geen enkele interclubwedstrijd.

“Vanaf dit jaar speelt zij ook interclub in Saint-Dié, een plaatsje in de Vogezen. Haar coach Carl Van Capellen bracht haar in contact met deze club uit tweede nationale. Voor Sofie is dit een uitgelezen kans om nog meer internationale ervaring op te doen”, legt vader Rudi uit.

“Het niveau valt wel wat tegen, maar voor de rest is alles netjes geregeld. Ze hebben al vier van hun vijf wedstrijden gewonnen en daardoor zijn ze bijna al zeker van promotie. In Frankrijk wordt geen eindronde gespeeld."

Marokko

Voor de laatste ontmoeting tegen Parijs moet Sofie passen, omdat ze zaterdag naar Marokko vertrekt.

“Ze hebben drie keer thuis gespeeld en één keer moesten ze op verplaatsing naar Marseille. Eerst met de trein naar Parijs en daarna met het vliegtuig naar Marseille. Alle onkosten worden vergoed en zij kan ook een extra centje verdienen. Voor Sofie is dit een bijkomende stimulans na al die jaren van opoffering. Het is mij ook niet duidelijk wie dit allemaal betaalt, maar dat is mijn zorg niet. Ik ben naar thuiswedstrijden gaan kijken en de belangstelling is erg pover. In Tessenderlo komt meer volk.”

Deze week was Oyen aan de slag op het sterke bezette ITF-juniortornooi van Charleroi. Ze won van Guarachi (Vst) met 6-4, 7-5 en van de Hongaarse Gorny, vijftiende reekshoofd, met 6-0, 6-2. Daarna kreeg ze dezelfde cijfers aangesmeerd door de Poolse Grela.

“Zaterdag reist ze af naar Marokko. Haar deelname aan Wimbledon hangt af van deze prestaties. Een Grand Slam halen is haar volgende doel, maar als het dit seizoen niet lukt, hoopt ze die droom volgend jaar waar te maken. We leggen geen druk op”, besluit papa Rudi.

Johan MULDERS

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio