STVV wil Daan Vaesen overnemen

Sint-Truiden klopte in Roeselare aan met de vraag of het Daan Vaesen kan overnemen. De centrale verdediger heeft in West-Vlaanderen nog een contract tot 2010 maar mag, wegens niet op dezelfde golflengte met de trainer, vertrekken.

“Omdat Vaesen nog een contract heeft met zijn club, moeten we eerst nog de toestemming krijgen van Roeselare”, aldus Guy Mangelschots. “Die hebben we voorlopig nog niet.” Ook het Nederlandse Cambuur toont interesse in Vaesen maar de 26-jarige verdediger staat zeker niet afkerig tegenover een terugkeer naar Limburg. Daan Vaesen speelde vroeger voor Genk.

Gobec

Sebastjan Gobec wordt uiterlijk vrijdag terug in Sint-Truiden verwacht om over zijn contract te onderhandelen. STVV moet voor het einde van deze maand, voor zondag dus, een transfersom aan het Sloveense NK Publikum betalen om hem definitief aan te werven. Guy Mangelschots legt uit hoe de zaak in elkaar zit. “Toen Gobec tijdens de winterstop naar Staaien kwam, hebben we geen transfergeld betaald. Dat moest pas als we Gobec definitief wilden houden. De deadline daarvoor is 31 mei, anders keert hij terug naar Slovenië. Momenteel onderhandelen we met NK Publikum om die transfersom te drukken.”

Ook met Gobec zelf wil STVV nog onderhandelen. “Sebastjan tekende hier in december een contract voor twee en half jaar. Een zwaar contract dat we in functie van tweede klasse toch nog een beetje willen herzien. Tegen vrijdag verwachten we hem op Staaien om daarover te onderhandelen. Maar het blijft onze intentie om hem bij STVV te houden”, besluit Mangelschots.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio