Oud-Rekem is mooiste dorp van Vlaanderen

Oud-Rekem (Limburg) is het mooiste dorp van Vlaanderen. Het haalde het na een ultieme stemronde van vier andere mooie dorpen: De Haan, Deurle, Kasterlee en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek.

ssimons

Vijftien genomineerde dorpen streden in een superspannende afvallingswedstrijd om de titel. Ze kregen op de webstek www.hetmooistedorp.be de kans om zichzelf te promoten met sfeervolle filmpjes, foto’s en een dorpsblog. Zes weken lang kon Vlaanderen zijn stem uitbrengen. In de laatste week bleven nog vijf dorpen over, waaruit Oud-Rekem uiteindelijk tot winnaar gekozen werd.

Het winnende dorp zette zich tijdens de wedstrijd dubbel en dik in om het hart van de Vlamingen te veroveren. Verschillende opvallende acties overtuigden Vlaanderen om voor Oud-Rekem te kiezen als mooiste dorp: een affiche- en stickeractie, een rommelmarkt, een Limburgse muziekhappening met de plaatselijke fanfare, muzikale optredens en animatie op een groots volksfeest, gedichten over het mooiste dorp van de stadsdichter etc.

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois schat de impact van de wedstrijd hoog in. “De talrijke mooie Vlaamse dorpen zijn een toeristische troef die we veel meer moeten durven uitspelen. Ik verwacht dat de wedstrijd de toeristische promotie van deze verborgen pareltjes een nieuwe impuls geeft.”

Dorpsfeest

Er werd tijdens de finale massaal gestemd: in totaal brachten liefst 91.031 mensen hun stem uit op www.hetmooistedorp.be of via sms. Meer dan een derde daarvan koos voor Oud-Rekem. Als kers op de taart krijgt het Limburgs dorp vandaag een groot dorpsfeest cadeau, om samen met alle dorpelingen de overwinning te vieren. U bent er ook van harte welkom vanaf 17 uur.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio