Chris Vandormael van De Bilter in Heers is leraar van het jaar

Print
Chris Vandormael van De Bilter in Heers is leraar van het jaar

Chris Vandormael van De Bilter in Heers is leraar van het jaar

Heers - De 25-jarige Chris Vandormael is een supergewone leraar in het derde leerjaar van de basisschool De Bilter in het Limburgse Heers. Hij werd woensdagmiddag in het Ministerie van Onderwijs in Brussel totaal verrast door een hele bus leerlingen en collega's. Die hadden hem achter zijn rug genomineerd voor de titel "De leraar van het jaar".

De twintiger wordt op handen gedragen door al zijn leerlingen, hun ouders, de collega's, de directie en nagenoeg de rest van het dorp. Hij stelt er zijn talent immers ook ten dienste van de jeugdraad, de speelpleinwerking, de sportraad en de milieuraad.

'Een echte Meester in zijn vak'

"Meester Chris is niet zomaar een leraar. Hij is een echte Meester in zijn vak", vertelt een tevreden ouder. "Chris Vandormael onderhoudt weblogs, mailt, informeert ouders dag aan dag vanuit de klas of de bosklas. Hij volgt alle leerlingen bijzonder goed op en geeft uitvoerige commentaren op de rapporten. Hij is een rots in de branding, een leerkracht in hart en nieren."

Chris Vandormael kreeg ook bloemen en felicitaties van onderwijsminister Frank Vandenbroucke. Die beklemtoonde de grote rol die een leraar lager onderwijs speelt in de ontwikkeling van elk kind.

Symbolisch

"De leraar van het jaar" is een symbolische actie van het onderwijsblad Klasse om de Vlaamse leerkrachten extra in de bloemetjes te zetten. De winnaar ontvangt de prijs in naam van alle collega's die elke dag het beste van zichzelf geven in het onderwijs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio