'Vermist' eerste Vlaamse politieserie in Frankrijk

Print
'Vermist' eerste Vlaamse politieserie in Frankrijk

'Vermist' eerste Vlaamse politieserie in Frankrijk

Het populaire Franse tv-station M6 heeft de aankoop van de actuele VT4-politieserie Vermist bevestigd. VT4 en producent Eyeworks zijn bijzonder opgetogen dat deze vernieuwende fictiereeks voor een primeur zorgt door als eerste Vlaamse politieserie ook in Frankrijk uitgezonden te worden.
M6 zal het eerste seizoen van 'Vermist', waarvan dinsdag de laatste aflevering uitgezonden wordt op VT4, Franstalig gesproken op het scherm brengen. Ook alle afleveringen van het tweede seizoen worden nu reeds door M6 aangekocht, waardoor de politieserie meteen een belangrijke doorbraak krijgt op de Franstalige televisiemarkt.

"VT4 is vooral blij dat de hoge eisen die we voor Vlaamse politiefictie gezet hebben nu ook internationaal erkend worden. Daar mogen we - in alle bescheidenheid - trots op zijn", zegt gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv). "We hebben bewust lang gewacht met de productie van Vlaamse fictie tot we de juiste mix hadden. Producent Eyeworks heeft Vermist zowel actueel, vernieuwend, spannend als ontspannend gemaakt, en daarom past Vermist ook perfect bij een zender als VT4 die net dat tikkeltje anders en stouter wil zijn. Doordat alle afleveringen van Vermist nu in het Frans gedubd worden, ligt de internationale toekomst open. De start van de opnames van het tweede seizoen van Vermist tonen aan dat we volop geloven in de verdere toekomst van deze succesvolle serie."

M6 is eigendom van RTL Group en is, na TF1, de 2de grootste Franse commerciële zender. De zender bouwt op een stevige mix van fictie ("Prison Break", "Desperate Housewives", "THE 4400", "NCIS", ), magazines, entertainment (zoals "La nouvelle star", Franse versie van "Idool") en film.

In Frankrijk hadden zowel Canal+ als TF1 en France 2 interesse, maar M6 heeft uiteindelijk de rechten binnengehaald. Verder is VERMIST al aan Tsjechie (TV Barrandov) verkocht en hebben o.a. Zwitserland, Wallonië en Canada interesse getoond.