Provil opent haar deuren op 1 juni

Print

Provil opent haar deuren op 1 juni

Lommel - Het Provinciaal Instituut van Lommel opent op zondag 1 juni van 13.30u tot 18.00u de poorten en deuren van de school. De school in werking staat open voor ouders en leerlingen, voor stagebegeleiders van de meer dan 120 stagebedrijven en sympathisanten van Provil. Leerlingen tonen er hun mooiste werkjes, oefeningen en geïntegreerde proeven in de vele labs, praktijkruimten en sportzalen. Dit jaar staan 3 afdelingen van autotechnieken bijzonder in de kijker.

In de 2de graad basismechanica optie fiets- en autotechnieken is er aandacht voor de vernieuwende pedagogische aan pak met attitudemeting en zelfevaluatie.

In de carrosserie-afdeling staat het terug rijwaardig maken van auto's in de kijker. Aandacht is er voor de verschillende bewerkingen, het hoogstaande vakwerk, de evolutie van lakken op basis van solventen naar een computergestuurd mengsysteem van milieuvriendelijke lakken of basis van water.

Tenslotte wordt in de auto montage-afdeling de evolutie getoond van het gebruik van elektriciteit en elektronica in voertuigen. Gaande van het oud elektromechanische ontstekingssysteem en de elektronische gestuurde ontsteking naar een volledig digitaal computernetwerk voor de sturing van de tientallen apparaten en lampen van de hedendaagse auto. De blikvanger is hier de werking en de proefritten die de bezoeker kan maken met misschien wel dé auto van de toekomst, de hybride wagen. Deze uiterst milieuvriendelijk auto combineert de voordelen van een klassieke benzinemotor met deze van een elektrische motor. Meer hierover op onze website: http://www.limburg.be/provil

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio