Toptrainers staan in de rij om manager bij Chelsea te worden

Print
Toptrainers staan in de rij om manager bij Chelsea te worden

Toptrainers staan in de rij om manager bij Chelsea te worden

Mark Hughes, Roberto Mancini en Luis Felipe Scolari worden getipt als opvolgers van de pas ontslagen Avram Grant bij Chelsea. Ook Didier Deschamps schrijft zichzelf een ernstige kans toe op het begeerde Manager-schap bij de Londense club.

Sinds de verwijdering van Grant lijken zowat alle topcoaches ter wereld in de gratie van Chelsea-voorzitter Roman Abramovich te willen vallen. Hughes, Mancini en Scolari lijken volgens insiders de beste papieren te bezitten.

De Italiaan Mancini is net trainer af bij Italiaans kampioen Inter Milaan en zou daar volgens geruchten opgevolgd worden door Jose Mourinho, de ex-coach van Chelsea.

Mark Hughes was de voorbije 3,5 jaar manager bij de Blackburn Rovers en maakte in die functie een goede indruk bij vriend en vijand. Tijdens zijn voetballoopbaan kwam hij al uit als spits bij Chelsea.

De derde naam is die van voormalig Braziliaans en Portugees bondscoach Felipe Scolari. Die zou echter ook gegeerd zijn door Manchester City om Sven-Göran Eriksson te vervangen.

De Fransman Didier Deschamps tenslotte maakte als trainer vooral naam en faam door in 2004 met Monaco de finale van de Champions League te halen. Hij maakte als speler deel van het Chelsea-team dat in 2000 de FA Cup in de wacht sleepte.