Kerstin Fritzl ontwaakt na maand uit coma

Print
Kerstin Fritzl ontwaakt na maand uit coma

Kerstin Fritzl ontwaakt na maand uit coma

Kerstin Fritzl, de 19-jarige dochter van Josef, is ontwaakt uit haar coma. Dat meldden Oostenrijkse media. Kerstin was één van de kinderen die door de 73-jarige Fritzl jarenlang gevangen werd gehouden in zijn kelder in het dorpje Amstetten.

Vorige maand werd ze in comateuze toestand binnen gebracht in het ziekenhuis. Kort daarop kwam de hele zaak aan het rollen. Elisabeth, de 42-jarige dochter van Josef Fritzl, en drie kinderen die ze bij hem baarde, werden door de politie boven gehaald.

Kerstin verkeerde ongeveer een maand in coma en dokters hadden nog weinig hoop op verbetering nadat haar organen enkele weken geleden ophielden te functioneren. Dit weekend opende ze volgens de dokters dan toch haar ogen.

De dokters verklaarden dat Elisabeth en de kinderen ongelofelijk opgelucht zijn over de nieuwe ontwikkeling. Al te hoge verwachtingen mogen ze echter niet koesteren, want Kerstin zal allicht nog maandenlang te bed blijven. Dat ze ooit volledig de oude zal worden lijkt voorlopig dan ook een utopie.