Racing Genk zet transferoffensief in

Print
Racing Genk zet transferoffensief in

Racing Genk zet transferoffensief in

Racing Genk is al volop bezig met de versterkingen voor volgend seizoen. Willy Reynders en Ronny Van Geneugden waren gisteren in Oostenrijk aanwezig bij de oefeninterland tegen Nigeria om middenvelder Chirstian Fuchs te scouten. Ook de Hongaarse middenvelder Daniel Tözser heeft de aandacht getrokken van de Limburgse ploeg.
BR>

Technisch directeur Willy Reynders en trainer Ronny Van Geneugden waren gisteren in Graz aanwezig op de vriendschappelijke interland Oostenrijk - Nigeria. Het ging om een eindscouting. Volgens plaatselijke bronnen ging hun aandacht in eerste instantie uit naar Christian Fuchs, de linker middenvelder van de Oostenrijkse nationale ploeg.

Fuchs

Fuchs is 22 jaar jong en voetbalt sinds 2003 voor middenmoter SV Mattersburg. Hij speelde in die periode in totaal 137 competitiematchen en scoorde 12 keer. Hij meet 1.86 m en weegt 80 kg. Gisterenavond schreef hij een 17de cap achter zijn naam. Een jaar geleden toonde Leverkusen al belangstelling voor Fuchs maar weigerde de Mattersburg-voorzitter hem te laten gaan. De speler zelf heeft nu aangegeven dat het moment voor een luratieve transfer gekomen is. Naast Genk zouden ook Bundesligist VfL Bochum en Napoli de speler in kwestie met meer dan gewone aandacht volgen.

Schiemer

Een andere speler die volgens dezelfde bronnen mogelijk in beeld is bij Genk, is de 22-jarige Franz Schiemer, een centrale verdediger van Austria Wien. Hij werd door de Austria-fans onlangs verkozen tot speler van het jaar en werkte gisteren zijn vijfde interland af. Schiemer heeft wel al te kennen gegeven dat hij volgend seizoen bij Austria wil blijven voetballen. Wait and see.

Tözser

Het is Genk blijkbaar ook menens om de Hongaar Daniel Tözser (zie foto) binnen te halen. Willy Reynders was positief over de transfer. Hij hoopt dan ook de overgang over een dag of drie te finaliseren. Volgens Griekse bronnen heeft Genk al voor de derde keer een bod uitgebracht op de 23-jarige linksvoetige, centrale middenvelder van AEK Athene. De biedprijs zou nu 1,4 miljoen euro bedragen. AEK wilde aanvankelijk 2 miljoen vangen voor Tözser maar zou zijn vraagprijs intussen hebben laten zakken tot 1,8 miljoen euro.