Antwerp neemt genoegen met stadion op Petroleum Zuid

Print
Antwerp neemt genoegen met stadion op Petroleum Zuid

Antwerp neemt genoegen met stadion op Petroleum Zuid

Ook Germinal Beerschot en R. Antwerp FC maken niet langer bezwaar tegen Petroleum Zuid als locatie voor een nieuw voetbalstadion. Ook de andere opties van de overheid zijn voor beide voetbalclubs aanvaardbaar.

In het Antwerpse stadhuis vond er dinsdagochtend een overleg plaats tussen het stadsbestuur en Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) en de twee Antwerpse clubs. Bedoeling was om de voetbalbonzen een stand van zaken mee te geven en te polsen hoe zij tegenover de vier overgebleven locaties staan. Dat zijn Petroleum Zuid, de luchthaven van Deurne, de Mexiconatie op 't Eilandje en het postsorteercentrum aan de Ring in Berchem.

"Realistisch zijn"

Voor Antwerp zat ondervoorzitter Karel Vertongen mee aan de vergadertafel. “Het is niet zo formeel gezegd, maar tijdens de vergadering zijn we tot de conclusie gekomen dat Petroleum Zuid de meest voor de hand liggende locatie is. Emotioneel ligt een verhuis van de Bosuil naar Petroleum Zuid niet makkelijk, maar wij moeten ook realistisch zijn.” Ook Germinal Beerschot, vertegenwoordigd door bestuurslid Robert Restiau, ziet Petroleum Zuid als een 'serieuze optie' omdat de club van mening is dat die de minste problemen met zich meebrengt.

Karel Vertongen en Robert Restiau hebben het gevoel dat alle neuzen nu in dezelfde richting staan. Voor 30 juni moet er een definitieve locatie voorliggen, maar dan moet de wettelijke procedure van elf maanden nog doorlopen worden.