Wokken op de hippodroom

Wokken op de hippodroom

Wokken op de hippodroom

Tongeren - Wie een bezoekje brengt aan de Jekerhippodroom, kan zich voortaan ook culinair laten verwennen. De 28-jarige Chinese Chao I Tjang uit het Nederlandse Heerlen opende op de tweede verdieping een megawokrestaurant.
Chao was eerder al onder meer manager van een restaurant in Keulen, en een wokrestaurant in Roermond. Nu is ze toevallig in Tongeren beland: “Een hele uitdaging, want in deze streek zijn de mensen nog niet echt vertrouwd met het wokconcept”, vertelt Chao, die vorige week pas beviel van een zoontje, Danny. “We hebben het hele interieur grondig verbouwd. Nu kunnen we 270 eters ontvangen. We serveren Chinese, Japanse en Belgische gerechten: wok, grill, sushi, salade en dessert. Alles in buffetvorm en met een open keuken. De klanten kiezen zelf de ingrediënten en de kok zorgt voor de bereiding. Wie wil, mag ook zelf bakken.”

Chao heeft nog grote plannen met het hoofdgebouw van de hippodroom: “Er komt een lift, de parking wordt heraangelegd, en er komt een fontein aan de ingang. Maar het pronkstuk wordt een Chinees dak, rechtstreeks uit Taiwan. Op de eerste verdieping hebben we een snackrestaurant gepland dat alleen op de koersdagen open is. Bezoekers kunnen er terecht voor broodjes en kleine snacks. In de kelder komt een café. Daar mikken we op fuiven, bruiloften of verjaardagsfeesten, en daarom plaatsen we een podium met een professionele discobar.”
DiRo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio