Boekweitkoek in de watermolen

Boekweitkoek in de watermolen

Boekweitkoek in de watermolen

Meeuwen-Gruitrode - Het voormalige molengebouw van de Ellikomse Hoogmolen, een watermolen uit 1500, is vandaag een knusse brasserie. “Waar ooit graan tot meel werd gemalen, kan je vandaag genieten van een heerlijke boekweitkoek”, zegt gastvrouw Lian Beelen.
De langgevelhoeve aan de Hoogmolen was eerder al gerestaureerd. “Daar zijn onze woning en bed&breakfast ondergebracht”, zegt Lian. “Het molengebouw is na de restauratie een brasserie, in de bijgebouwen komen gastenverblijven.” Gastvrouw Lian deed ervaring op bij Center Parcs, broer Bas is kok, echtgenote Ron springt bij als het druk is, en er zijn twee obers. “Langs de A-beek zijn heel wat toeristische mogelijkheden: de fietsroute, de paarden- en menroute, het natuurleerpad en wandelroutes. Op termijn moeten ook ruiters met hun paard in de Hoogmolen terecht kunnen.”

Het molenerf is heraangelegd in de oorspronkelijke veld- en maaskeien. Aan de noordzijde ligt een buitenterras langs de Abeek. Er is een ruime parking, aan de fietsparking wordt de laatste hand gelegd. “De recreatieve fietser heeft de weg naar De Hoogmolen al gevonden. Iedereen kan hier terecht voor een kleine snack of een luxe-menu. De drankenkeuze is ruim: van een pint over frisdrank tot een Oxfam-wereldwijn.” Op de graanzolder is een speelruimte voor kinderen. Ondertussen kunnen de ouders genieten van de rust langs de kabbelende Abeek. “Die rust en nostalgische sfeer willen we zeker bewaren.”
RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio