Cowboyhoed niet verplicht

Hasselt - Mocht u nog geen indigestie aan al het muzikale geweld hebben overgehouden dat de laatste weken heeft toegeslagen in Hasselt, dan kan u ook nog Live in Hasselt op zaterag 31 mei en zondag 1 juni erbij nemen. De stad transformeert dan tot één groot livepodium waar meer dan 20 bands van jetje geven. Nieuw op zaterdag is een grote houten dansvloer op de Markt, volgepropt met dansende cowboys. Zondag kan u de kater op aangename wijze uitzweten met een aantal akoestische sets. Vijf redenen om naar Live in Hasselt te gaan.

Milk & co

Regi en Linda van Milk Inc. verkopen drie dagen na mekaar het Sportpaleis uit, nu staan ze - gratis - op het Leopoldplein in Hasselt. Het is de eerste maal dat Regi zijn indrukwekkende rij tanden blootlacht op Live in Hasselt. La Gazz en coverband Plane Vanilla - met Pop in Wonderland-elfje Meredith - warmen op. Nog dance? Aan café Latino laat dj Buscemi zich vergezellen door de liveband van Doble Impacto. Voor wat meer soul kan u terecht aan Het Hooghuis met 98% Max Soul, een gezelschap van over de taalgrens waar zelfs de dansspieren van Joëlle Milquet niet non tegen kunnen zeggen.

Brokeback breakdance

De oude markt transformeert dit jaar tot een grote houten dansvloer waar het wilde westen moet herleven. Voor een cactusprikkelende soundtrack moet Deep Creek Luke (foto) - uit Diepenbeek, heeft u ‘em? - zorgen, een veel- gevraagde countryact. Heel wat line-dansers van verschillende clubs zakken ondertussen af om de héle avond lang hun danspasjes te tonen. U mag zelf gerust meedoen. “Je hoeft geen cowboyhoed te dragen om mee te doen”, aldus Vincent Jorissen van Live in Hasselt. Benieuwd of er ook een Brokeback Mountain Breakdance bestaat.

Alternatief gebeuk

Live in Hasselt wil meer zijn dan een grote kroegentocht met coverbands. Voor de liefhebbers van alternatief geweld valt er ook het een en ander te beleven. In Kaffee Mosquito zijn er optredens van Creature With The Atom Brain (foto)en The Sore Losers: de nieuwe rockband met El Guapo-leden. Ook Rock Rally-finalisten Berriegordies staan er op het podium. De zanger daarvan, Marco Zanneton, doet zondagmiddag solo zijn ding in het Borrelhuis. Verder noteert u best het zeer swingende skagezelschap Sun To Sheeva (Limbomaniafinalist en publieksprijs 2005) en de nonchalante rockers van de Yobbish Hippies (Limbomania 2007/Rock Rally 2008) op het Dusartplein. De Witte Non houdt het ondertussen gezellig met Demolished en Counthell, terwijl u in De Egel een stevige stoemp Blues kan incasseren met The Rhythm Bombs die eerder al Blues Peer op stelten zetten.

Akoestische zondag

Op zondag zijn er her en der in de stad akoestische optredens. Meest opvallende naam daarbij is Stash (foto) op het Dusartplein. Ook bluesduo Black ‘n Bones uit Genk - zie ook Limbomania 2007 - geeft present, en wel in de Egel.

Popquiz

Maak het op zaterdag niet te zwaar voor uw stel fraaie hersenen, want op zondag is er nog een leuke uitdaging weggelegd voor de grijze massa in Café Café. Daar organiseren ze voor de tweede maal de popquiz ‘Quiz de poupée’. Inschrijven kan in ploegjes van vier. Kosten: zes euro. Meer info: www.cafecafe.be of aan de toog.
CRu

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio