31 jaar dood en toch nog een parkeerboete krijgen

Print
31 jaar dood en toch nog een parkeerboete krijgen

31 jaar dood en toch nog een parkeerboete krijgen

Verbazing in de Patershoek 55 in Sint-Niklaas, waar een aanmaning van een gerechtsdeurwaarder op naam van Josephus De Bruyne is aangekomen. Op 13 februari van dit jaar zou hij een parkeerboete hebben gekregen in de Antwerpse Van Leriusstraat. Probleem is dat Josephus De Bruyne 31 jaar geleden overleed.

Josephus De Bruyne woonde tot zijn overlijden in 1977 in de Patershoek 55 in Sint-Niklaas. Ondertussen veranderde het stadsbestuur de huisnummering, zodat de aanmaning van de deurwaarder sowieso bij nietsvermoedende bewoners terechtkwam. Zij bezorgden de brief wel aan de voormalige buren van De Bruyne, van wie ze wisten dat ze familie zijn van de overledene.

Die schrokken zich een bult dat ze nog een deurwaardersbrief ontvingen op naam van hun overleden schoonbroer. “We zouden niet weten wat we daarmee moeten doen”, zeiden ze en ze namen contact op met Gazet van Antwerpen.

De redactie ging te rade bij de lokale politie van Sint-Niklaas. Hoe is dergelijk voorval mogelijk? “Het gaat waarschijnlijk om een fout bij het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen”, luidt het. “De betrokken nummerplaat is in 1978 geschrapt. Bovendien is het niet de enige fout in dit dossier, want de gerechtsdeurwaarder adresseert de brief aan de heer Bruyne en niet De Bruyne.”

Geschrapt

De bediende aan de telefoon bij het parkeerbedrijf bevestigt dat de nummerplaat NP 840 geschrapt is. Hij kan niet verklaren waarom er dan nog een aanmaning naar de vroegere eigenaar gestuurd wordt. “Het gaat vermoedelijk om een fout van ons personeel dat een verkeerde nummerplaat genoteerd moet hebben”, zegt hij in een eerste reactie.

Later mogen we opnieuw contact opnemen. “Bij controle van het dossier blijkt dat vroegere brieven ons teruggestuurd zijn met de vermelding ‘onvindbaar’. Wij laten deze zaak bij de gerechtsdeurwaarder annuleren.