Antwerp moet op zoek naar nieuwe trainer

Print
Antwerp moet op zoek naar nieuwe trainer

Antwerp moet op zoek naar nieuwe trainer

Opschudding tijdens de eindronde. Warren Joyce verlaat na dit seizoen Antwerp voor een job als beloftentrainer bij Manchester United aan de zijde van Ole Gunnar Solskjaer. Het bericht werd gisteren verspreid door de winnaar van de Champions League en werd bevestigd op de Bosuil. Antwerp, op de drempel van eerste klasse, moet op zoek naar een nieuwe coach.

Het nieuws komt pal midden de eindronde in tweede klasse en stond gistermorgen te lezen op de website van Manchester United. Warren Joyce moet samen met Ole Gunnar Solskjaer de tweede ploeg van de Red Devils leiden én de progressie van de uitgeleende spelers in de gaten houden. Het is manager Sir Alex Ferguson himself die zich over de herschikkingen uitsprak.

Antwerp moet nu wel op zoek naar een nieuwe trainer.

“Wij hebben al over een profiel nagedacht, maar er is nog niks concreet. Best mogelijk dat Manchester United iemand stuurt, al is daarover nog met geen woord gerept. Wij zijn vooral blij voor Warren Joyce zelf. Voor hem is dit een erkenning. Hij heeft het tenslotte niet slecht gedaan bij Antwerp. Uiteraard waren we liever kampioen geworden, maar Joyce heeft weer geestdrift in de ploeg gebracht. De ploeg speelt voor hem. Het kon beter, maar ook veel slechter.”

“Toch zal dit geen gevolgen hebben voor onze eindronde”, reageert Antwerpsecretaris Paul Bistiaux. “Joyce wil - meer nog dan supporters, bestuur en spelers - deze eindronde winnen en zo de promotie naar eerste klasse afdwingen."