Eerste Belgische elandenpark in Zweden opent de deuren

Print
Eerste Belgische elandenpark in Zweden opent de deuren

Eerste Belgische elandenpark in Zweden opent de deuren

Het was al enige tijd aangekondigd, maar geen mens hechtte er geloof aan. Nu de elanden aangekomen zijn in het vakantiepark "Klacken" in Midden-Zweden, is het eindelijk zo ver. Ter gelegenheid van het Midsommar-feest opent Stefaan Lehoucq het eerste Belgische elandenpark in Zweden.

De nieuwe bergbewoners luisteren naar de namen Mathilde, Maxima en 'King of the forest' Albert (!). "Ze liepen eerst wat onwennig rond in hun nieuwe omgeving", vertelt initiatiefnemer Stefaan Lehoucq. "Maar de dieren ontdekten al gauw dat ook hier de berkentwijgen sappig smaken. In ons elandenpark kunnen de gasten dagelijks begeleide wandelingen door het park maken en dat in meerdere talen. De dieren zijn momenteel nog in een aanpassingsperiode, maar we hopen dat we ze binnenkort van zo dichtbij kunnen benaderen dat ze uit onze hand komen eten."

Imposant symbool van Zweden

"De eland is zowat het nationale symbool voor Zweden. Wie er is geweest zal zich zeker de verkeersborden herinneren die waarschuwen voor overstekende elanden. Geen denkbeeldig gevaar overigens. Denk maar aan de lancering van de Mercedes A-Klasse die niet door de zogenaamde elandtest geraakte."

"Met zijn imposante gewei en een hoogte van 2,5 meter is de elandenstier een bezienswaardigheid op zich geworden in Zweden. De elandenvrouwtjes brengen jaarlijks minstens 1 kalfje ter wereld. Je treft hen vooral bij valavond in de buurt van water aan. Toch is er een dosis geluk nodig om één van de 300.000 elanden in Zweden tegen het lijf te lopen."

Bezoek de website van het elandenpark.