Stad stelt zich kandidaat voor Europese jongerenhoofdstad 2010

Print
Hasselt - Op voorstel van gemeenteraadslid Laurence Libert (Open VLD) gaat de stad Hasselt zich aanbieden bij de European Youth Forum om de tweede Europese jongerenhoofdstad - na Rotterdam dat in 2009 de spits afbijt - te worden in 2010.

De Vlaamse jeugdraad had de Vlaamse centrumsteden opgeroepen om zich kandidaat te stellen. Laurence Libert: “Naar analogie van de ‘Europese culturele hoofdstad’ moet de stad één jaar lang heel wat acties op het getouw zetten voor de jongeren uit binnen- en buitenland die naar hier komen.

Tegelijk is dit ook voor Hasselt uiteraard een buitenkans om zich internationaal te profileren bij de mensen die straks het beleid uitmaken. Bovendien telt Hasselt bijna 50 jongerenverenigingen die dit initiatief mee kunnen dragen.” Burgemeester Herman Reynders reageert alvast enthousiast. “Het voorstel willen we als stadsbestuur zeker ondersteunen. Daar hangen uiteraard een aantal voorwaarden aan vast: zoals het verbeteren van de infrastructuur voor onze eigen jongeren. We moeten er dus alles aan doen om onze jeugdherberg tijdig klaar te stomen. Maar ook moeten we, als mogelijke jongerenhoofdstad, instaan voor de inhoudelijke organisatie van zo’n jaar met forums en congressen rond jongeren. Veel werk maar wel een ambitieus project.”
DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio