Vandalen nemen schuilhuisjes van De Lijn onder handen

Print
Beringen - Bijna wekelijks worden in Beringen schuilhuisjes van De Lijn vernield. “Die zijn eigendom van de stad en de kosten van de herstellingen lopen steeds hoger op”, zegt burgemeester Mondelaers.

“Alleen al aan materialen kostte het herstellen van de vernielingen in 2006 1.600 euro, in 2007 was dat 3.000 euro en in 2008 zitten we in 4 maanden al aan 1.700 euro. Deze bedragen moeten nog verhoogd worden met de loonkosten van het gemeentepersoneel.

Belangrijke doelwitten zijn de bushaltes op de Koolmijnlaan ter hoogte van de vroegere directeurswoning, aan de aansluiting met de Hospitaalstraat en op de Koerselsesteenweg ter hoogte van de Trompetstraat/Molendijk.”

Volgens de burgemeester wordt meestal een glazen zijwand stukgeslagen of het infobord in brand gestoken. Aan de grote bushalte in Beringencentrum, bij het begin van de Koolmijnlaan, worden dan weer de infoborden en wanden besmeurd. Voor deze schadegevallen is Beringen niet verzekerd.

“Tot op heden bleven de daders buiten schot”, besluit de burgemeester. “Als de politie deze onverlaten bij de kraag vat, staat hen alleszins een gepeperde rekening te wachten en hopelijk een strenge straf van het gerecht.”
RV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio