Metaaldief moet auto aan staat geven

Print
Lanaken - De Tongerse strafrechter heeft een Lanakenaar (31) bij verstek veroordeeld tot 13 maanden cel en een geldboete van 1.100 euro voor een reeks metaaldiefstallen.

De rechter verklaarde ook zijn auto en aanhangwagen verbeurd. Volgens de rechter trad de man op als kopstuk van een bende van 9 personen die tussen 2005 en 23 juni 2006 tal van diefstallen pleegde waarbij metaal werd gestolen.

De bende sloeg in wisselende bezetting toe in onder meer Genk, Bilzen, Zutendaal, Riemst, Tongeren en Lanaken. Ze maakten elektriciteitskabels buit, tal van inox deksels en voorts nog werktuigen en metalen raamwerk. Zelfs plaatsnaamborden ontsnapten niet aan hun grijpgrage vingers.

Acht van de veroordeelden kwamen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, één man uit Antwerpen. De rechter veroordeelde hen tot celstraffen van vier tot zeven maanden en een geldboete van 1.100 euro. De veroordeelden wacht ook nog de betaling van een fikse schadevergoeding. Voornaamste slachtoffer Aquafin heeft recht op 6.241 euro.
PeC

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio