Beperkte vertragingen door gecrashte Boeing

Print
Beperkte vertragingen door gecrashte Boeing

Beperkte vertragingen door gecrashte Boeing

De vertragingen van het vliegverkeer en van het treinverkeer naar de luchthaven als gevolg van de gestrande Boeing, bleven al bij al beperkt.

Treinreizigers die vanuit Leuven naar de luchthaven moeten, houden best rekening met een vertraging van ongeveer 15 minuten. De treinen kunnen de bocht rond de luchthaven niet gebruiken. Passagiers met bestemming luchthaven moeten eerst naar Zaventem sporen en daar overstappen.

Het vliegverkeer op de luchthaven zelf verliep zo goed als normaal, hoewel een van de drie startbanen niet bruikbaar is. De kleine vertragingen maandagvoormiddag waren enkel te wijten aan de weersomstandigheden.

Enkele dagen

Uit het gecrashte vrachtvliegtuig van Kalitta Air lekt kerosine op de spoorwegberm. De opruimingswerken zouden enkele dagen in beslag kunnen nemen. De gecrashte Boeing (foto genomen vanuit de trein) ligt nog op baan 02-20. De brandweer laat momenteel gecontroleerd kerosine uit het vliegtuig lekken. Als alle kerosine gelekt is, kan het onderzoek naar de oorzaak van de crash starten. En pas als dit laatste is afgerond, kan het wrak weggehaald worden.