Kinepolis beloont verklikkers filmpiraten met vijf dvd's

Print
Kinepolis beloont verklikkers filmpiraten met vijf dvd's

Kinepolis beloont verklikkers filmpiraten met vijf dvd's

Kinepolis roept via een reclameclipje bioscoopbezoekers op om de ogen open te houden en filmpiraten bij het Kinepolispersoneel te melden. Leidt een sms'je tot een reële overtreding, dan krijgt de verklikker vijf dvd's.

De trailer past in een grootscheepse actie van Kinepolis tegen filmpiraterij. Samen met de Belgische Anti-Piraterijfederatie heeft Kinepolis een plan uit vier luiken opgesteld:

 

  • Aanwerving Anti-piracy officer
  • Campagne in filmzalen
  • Opleiding personeel
  • Hechtere samenwerking met politie

De opmerkelijkste actie is de campagne in de digitale zalen. Vanaf woensdag worden de filmfans op een, volgens Kinepolis, 'zeer confronterende wijze' attent gemaakt op de strafbaarheid van het illegaal opnemen van filmbeelden en -geluiden. Dat gaat gepaard met een sms-nummer waar de bezoekers verdachte bewegingen kunnen melden.

Verder heeft Kinepolis beslist om te investeren in opleiding en een betere controle in de zalen. Ook met de politiediensten wordt nauwer samengewerkt.

De Belgische federatie tegen piraterij heeft de voorbije jaren zich vooral op de distributiesector gericht, nu worden ook de bioscoopbezoekers beter in de gaten gehouden.

Het aantal films dat via het internet wordt gedownload is vorig jaar verdubbeld tot 2,5 miljard.