Zwarte doos houdt autoverzekering voor jongeren betaalbaar

Print
Zwarte doos houdt autoverzekering voor jongeren betaalbaar

Zwarte doos houdt autoverzekering voor jongeren betaalbaar

Een proefproject waarbij 50 auto's worden uitgerust met een heuse Zwarte Doos, moet autoverzekeringen voor jongeren weer betaalbaar maken. Verzekeraar van dienst is Corona. De zwarte doos registreert rijgedrag - ondermeer de CO2-uitstoot - en rijtijden, zoals een "black box" in vliegtuigen.

Op basis van deze gegevens kan een verzekering op maat berekend worden. Corona wil op die manier jongeren een betaalbare verzekering aanbieden. Het test-project met 50 bestuurders start vandaag. De verzekeraar wil begin 2009 een marktklare polis met zwarte doos kunnen aanbieden.

Zware voet?

Wie goed scoort, door zonder zware voet te rijden buiten risicozones en risicoperiodes, wordt beloond met een lagere verzekeringspremie. Wie slecht scoort moet bijbetalen.

Corona Direct lanceerde begin 2006 de "Kilometerverzekering" met variabele premie in functie van de echt afgelegde kilometers. "De test met de zwarte doos is een logisch vervolg," aldus Corona. Volgens Philippe Neyt, commerciëel directeur van Corona Direct, moeten de technologie en het concept tijdens de test nog scherper worden gesteld.