Vraag tot schrapping vrijmetselaarslijst op Wikipedia

Print
Vraag tot schrapping vrijmetselaarslijst op Wikipedia

Vraag tot schrapping vrijmetselaarslijst op Wikipedia

Er staat al sinds september 2005 een lijst met Belgische vrijmetselaars op de internet-encyclopedie Wikipedia. Nu dat bericht in de media is verschenen, is er een vraag om de lijst te verwijderen.
BR>

Onder de titel ‘antivrijmetselarij met een Belang-sausje’ meldt een Waalse krant dat een van de belangrijkste medewerkers aan de lijst van Belgische vrijmetselaars op de Nederlandstalige Wikipedia Stijn Calle is, een militant van het Vlaams Belang uit Eeklo. Hoogst opmerkelijk! Stijn Calle zelf is zich van geen kwaad bewust. “Die lijst is op 16 september 2005 gestart door ene Salilus. Ikzelf heb mijn eerste bijdrage geleverd op 2 oktober 2006. Dat kan je allemaal perfect controleren op Wikipedia. U kent het principe: iedereen mag meewerken aan Wikipedia, en dat is gewoon een hobby van me."

Eigen naam

Ik heb al bijdragen geleverd over allerlei onderwerpen. Bovendien doe ik dat onder mijn eigen naam, in tegenstelling tot negen op de tien Wikipedia-gebruikers die een schuilnaam gebruiken. Ik deed dat al vóór ik militant was bij Vlaams Belang. Ik zie dat er vandaag (gisteren, nvdr.) een vraag tot verwijdering van de lijst is ingediend. Dat is ook gebeurd bij gelijkaardige lijsten op de Amerikaanse en de Franse Wikipedia.”