"Ik wil meer geld voor zingeving in het leger"

Print
"Ik wil meer geld voor zingeving in het  leger"

Ik wil meer geld voor zingeving in het leger

Minister van landsverdediging Pieter De Crem wil meer geld voor "zingeving" in het leger. Concreet betekent dit meer aalmoezeniers en ook meer imams.

Dat zei de minister op Kerknet.be. De Crem (foto) was in Lourdes om er de Belgische deelnemers aan de vijftigste internationale militaire bedevaart te groeten. Jongeren van de School voor Onderofficieren van Saffraanberg hebben de minister duidelijk gemaakt dat ze op zoek zijn naar meer zingeving, al dan niet religieus.

Padre

"Zeker bij de vele buitenlandse opdrachten die ons leger vervult, spelen de padre’s een voorname rol. Zij zijn vaak de toeverlaat van onze militairen in moeilijke momenten. Ze bieden een luisterend oor, ook de morele consulenten. Ik wil daarom het kader gevoelig uitbreiden," aldus de minister op Kerknet Vlaanderen. Hij wil het KB herzien waardoor er een wedde-aanpassing mogelijk is. Ook voor de Islam wil de minister meer omkadering aanbieden. "Ik vind dit nodig willen we ook jongeren met een islam-achtergrond recruteren voor ons leger,” aldus De Crem.