Opendeur in de legerbasis Leopoldsburg

Print
Leopoldsburg - Wie Leopoldsburg zegt, zegt ook 'tKamp, het militair domein.

Op 29 juni 2008 van 10 tot 19 uur is er een gratis opendeurdag voor alle bezoekers die graag wat meer willen weten over de werking en het materiaal van de Legerbasis.

Er zijn tal van spannende attracties voorzien zoals koordenpistes, een death ride, meerijden met militaire voertuigen, mijnen opsporen, een off road rit met een Suzuki…

Er zijn ook heel wat demonstraties op deze dag: de Infanterie en de Artillerie schieten letterlijk in actie, de nieuwe voertuigen van Defensie tonen hun kunnen op hindernissenpistes en para's sprongen volledig gepakt en gezakt vanuit een helikopter.

Aan de verschillende infostanden en in het glazen huis kan je kennis maken met de verschillende aspecten van de krijgsmacht en op de actieve standen kan je zelf in actie schieten. Je kan je ook inschrijven voor een helikopter luchtdoop (25€ p.p) en vanuit de lucht Leopoldsburg verkennen.

Muziek wordt verzorgd door onder andere Sevendays, de showband Drumspirit, de Lowland Pipers, de TV Band, Hadise…

Auteur: Judy Palmaers

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio