Luchtballon met Limburgers crasht

Print
Luchtballon met Limburgers crasht

Luchtballon met Limburgers crasht

Lummen - Ballonvaarder Peter Van Overwalle van American Ballooning is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een crash van zijn luchtballon in een wei in Hoegaarden.

De ballon, waarin 10 Limburgers zaten, was opgestegen in Geetbets en sloeg bij de landing over de kop. Peter Van Overwalle werd uit de ballon geslingerd en kreeg het volle gewicht van de mand en inzittenden over zich heen.

Lummenaar Bart Peuskens, videojournalist bij de digitale showbizz-zender ‘S Televisie’ zat in de gecrashte luchtballon.
“We waren vrijdagavond rond achten opgestegen in Geetbets”, vertelt hij. “Mijn opdracht was de ballon van S Televisie filmen voor een nieuwe trailer. In totaal stegen 13 ballons op met 198 mensen aan boord, voornamelijk Limburgers. De opbrengst van de vluchten was bestemd voor een goed doel.”

Bij het landen rond half tien maakte de ballonvaarder een inschattingsfout. “Hij wilde landen in een wei maar zag door de gewassen te laat dat er een niveauverschil was”, vertelt Peuskens.
“De mand van de ballon raakte een berm en sloeg meteen over de kop. De piloot kon zich nergens aan vastgrijpen en werd uit de ballon geslingerd. Vanzelfsprekend sloeg de paniek bij iedereen toe. Het vuur dat de ballon aanwakkerde, was nog aan en we zaten zonder piloot. Ik wist als eerste uit de mand te springen en in een reflex heb ik aan het rode koord getrokken waardoor de luchtballon uiteindelijk tot stilstand kwam.”

De tien inzittenden liepen schaafwonden en blauwe plekken op. “Maar Peter Van Overwalle werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht,” aldus Bart Peuskens. “Mijn camera is vernield en het veld waarop we meterslang zijn doorgesleurd, liep veel schade op.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio