Kim Gevaert onderstreept goede vorm in Hengelo

Print
Kim Gevaert onderstreept goede vorm in Hengelo

Kim Gevaert onderstreept goede vorm in Hengelo

Op de internationale atletiekmeeting in Hengelo pakte Kim Gevaert de zege op de 100 meter. De concurrentie was misschien nog niet van het niveau van een Allison Felix, Veronica Campbell of Torri Edwards, maar ze gaf toch de eerste twee van de 60 meter op het WK indoor het nakijken.
BR>

Er was flink wat vechtlust nodig om de winst te grijpen in de 100 meter. Ze lag halfweg nog achterop, maar kon uiteindelijk nog net iedereen voorblijven. De chrono stopte op 11”25 (tegen 11”27 voor Chandra Sturrup), dus lang niet in de buurt van de elf seconden waarvan ze droomt. Op de zachte piste en met 0,7m/sec tegenwind was dat niet zo verwonderlijk.

Revanche

En er was meer aan de hand. Gevaert: “Ik heb een beetje mijn start gemist, omdat ik mijn voet wat fout zette en slecht op gang kwam. Ik heb weer wat hinder aan mijn achillespezen en misschien was ik een beetje bang om volledig uit te duwen. Ik heb dat snel kunnen corrigeren, me daarna goed herpakt en sterk kunnen eindigen. Daar ben ik blij mee, want het bewijst dat ik in staat ben mijn eigen wedstrijd te lopen zonder meteen paniekerig te reageren of me iets aan te trekken van de concurrentie. Dat is de mentale klik die ik heb kunnen maken. Zo heb ik mijn revanche voor het WK indoor in Valencia.