Di Rupo dreigt ermee Leterme I te torpederen

Print
Di Rupo dreigt ermee Leterme I te torpederen

Di Rupo dreigt ermee Leterme I te torpederen

De regering Leterme I rammelt langs alle kanten. Nu is het Elio Di Rupo die door zijn PS op de buik geduwd wordt om concrete sociale maatregelen af te dwingen. En dat voor de intussen magische datum van 15 juli.

Eerder al had Open VLD, ook voor 15 juli, concrete economische en fiscale maatregelen geëist. De druk op premier Leterme neemt alsmaar toe. En dan spreken we niet eens over de Gordiaanse knoop Brussel-Halle-Vilvoorde.

Di Rupo uit zijn dreigement in Le Soir, omdat er binnen zijn partij steeds meer kritiek komt op het gebrek aan sociale maatregelen van Leterme I. Die sociale maatregelen - Di Rupo denkt aan aangepaste energieprijzen, verhoging van de lonen, een dertiende maand kindergeld - moeten zelfs deel uitmaken van een regeringsverklaring.

Zoniet...

Komen die maatregelen er niet, dan wil de PS-voorzitter de deelname van zijn partij aan de regering ter discussie stellen op een partijcongres. Overigens vindt de Di Rupo dat de regering Leterme I teveel nadruk legt op het communautaire. "Als de Vlamingen toch doorzetten, en van de taalgrens een staatsgrens maken dan komt er een Franstalige federatie Wallonië-Brussel", orakelt hij in Le Soir.