"Zijn zwakke plek vinden, en dan vreet ik hem op"

Print
"Zijn zwakke plek vinden,  en dan vreet ik hem op"

Zijn zwakke plek vinden, en dan vreet ik hem op

Cathérine Dizier (43, foto), biologische moeder van Nathalie en ter plaatse op het volksfeest in de wijk Saint-Léonard toen de meisjes in de nacht van 9 op 10 juni 2006 verdwenen, is “strijdvaardig, maar met un coeur blessé”.

Want vandaag begint het proces tegen Abdallah Ait Oud, vermoedelijke moordenaar van de Luikse stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10).

Ze verwacht veel van het proces: “De waarheid. Ik zal pas rusten wanneer ik de volledige waarheid weet.” Het valt echter te verwachten dat Ait Oud de lippen op elkaar zal houden.

Een cul-de-sac met woonblokken ten zuiden van Luik. Cathérine Dizier is ook figuurlijk in een doodlopend straatje gesukkeld sinds de moord op Stacy en Nathalie, zo laten de kranten al twee jaar uitschijnen. Werkloos, al haar kinderen haar ontnomen, inmiddels ook gebroken met Thierry Lemmens.

"Ik verlaag mij niet"

“Dat ik een fotograaf geld gevraagd zou hebben voor een foto van de haarlokken die ik na de dood van mijn kinderen heb gekregen, is absolute onzin. Ik moet het met weinig geld rooien, maar tot zoiets verlaag ik mij niet”, snauwt ze.

Sylvain houdt me in leven

Haar appartement is klein en overvol - met een collage van tekeningen van Nathalie in het halletje, en ze staat er alleen voor, met een kleine uitkering, en ze heeft een inzinking achter de rug, maar nu is ze energiek. Voor het proces én voor Sylvain, haar jongste kind. De kleuter wordt op 5 juni drie en is haar alles: “Hij houdt me in leven.”

Het volledige interview kunt u lezen in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen