Rene Vandereycken wellicht niet mee naar OS Peking

Print
Rene Vandereycken wellicht niet mee naar OS Peking

Rene Vandereycken wellicht niet mee naar OS Peking

René Vandereycken reist deze zomer mogelijk toch niet af naar China om er de Olympische Spelen bij te wonen. De Limburger twijfelt nu of hij zich nuttig kan maken in China.
BR>

Vandereycken zou de Belgische voetbalploeg begeleiden omdat een groot aantal olympiërs ook deel uitmaakt van zijn A-selectie. René Vandereycken vroeg zelf betrokkenheid bij de olympische ploeg omdat een groot deel van de selectie ook in de A-ploeg actief is. Precies daarom trok de bondscoach afgelopen week ook mee op stage naar Malta, waar hij een rol als observator op zich nam. “Dat verliep vlot want ik heb nog altijd niets aan mijn ogen”, grijnsde Vandereycken zaterdagochtend in Valletta.

Duitsland

Of hij die ogen ook in China voldoende de kost kan geven, is niet zeker. De kans bestaat dat de Limburger daarom toch niet naar de Spelen trekt. “Zoals het er nu voorstaat, kan ik in China niet in het spelershotel logeren en mag ik niet in de kleedkamer komen”, legt Vandereycken uit. “Daarom heb ik er vraagtekens bij of ik me voldoende nuttig kan maken ginds. Ik trek niet als toerist naar de Spelen, dan blijf ik beter thuis. (Fijntjes) Vooral ook omdat we op dat moment naar het schijnt een oefenwedstrijd tegen Duitsland spelen. Als ik in China zit, moet er nog iemand gezocht worden om Frank Vercauteren te assisteren. Bovendien zijn de competitie en Europese wedstrijden in België dan eveneens al aan de gang.”