"Ik verwacht niets van het proces Ait Oud"

Print
"Ik verwacht niets van het proces Ait Oud"

Ik verwacht niets van het proces Ait Oud

Didier Mahy, de vader van Nathalie, bereidt zich in alle rust voor op het proces. “Ik wil mijn hoofd leeg maken, me opladen.”

Hij verwacht niets van Ait Oud op het proces. “Ik zal hem ook niet aanspreken of hem vragen stellen. Alleen mensen kan je ondervragen. Hoe meer men hem smeekt iets te zeggen, hoe meer hij zich superieur zal voelen in zijn stilzwijgen.”

Dat hij schuldig is, heeft Mahy wel begrepen. Maar net als Cathérine, die hij nog ziet omdat ze bezoekrecht heeft, wou hij de post mortem- foto’s van de meisjes niet zien.

“Ik bewaar een beeld van Nathalie in mijn hoofd zoals ze was toen ik haar die ochtend naar school bracht en ze au revoir zei.”

"Voorbeeldstraf"

Zowel Didier Mahy als Thierry Lemmens (de vader van Stacy) eisen een voorbeeldige, strenge straf. Lemmens is bang dat Ait Oud slechts een lichte straf krijgt of zelfs vrijgesproken wordt. “Dat gebeurt vaak genoeg. Ook hij is vroeger, na eerdere verkrachtingen, gewoon weer vrijgelaten. De enige manier om te beletten dat hij ooit herbegint, is hem voor de rest van zijn leven achter tralies te houden.”

Twee moorden, één straf

Maar hij heeft er geen goed oog op: “Ook al heeft hij twee moorden gepleegd: hij wordt maar één keer gestraft. Bij levenslang kan hij na 30 jaar vrijkomen en is hij nog altijd in staat te hervallen.”