Sanharib Malki zal nooit een Rode Duivel worden

Print
Sanharib Malki zal nooit een Rode Duivel worden

Sanharib Malki zal nooit een Rode Duivel worden

De kogel is door de kerk, Beerschotspits Sanharib Malki, die de dubbele Belgisch - Syrische nationaliteit heeft, verzaakt aan de Rode Duivels en kiest voor Syrië.
BR>

Hij vertrekt dan ook dinsdag niet mee naar Italië, waar hij enkel aan de selectie zou worden toegevoegd indien er een andere speler tijdens de maandag- of dinsdagtraining zou uitvallen. ”Indien ik nu effectief tot de selectie had behoord die vrijdag Italië partij moet geven, dan had ik toch nog voor België gekozen,” aldus Malki. ”Van de bondscoach ervaar ik weinig respect. Tijdens de voorbije stage in Malta praatte hij amper tegen me en nooit werd er van officiële Belgische zijde bij mij aangedrongen om voor België te kiezen. Ik ben de beste Belgische schutter en ik scoorde zelfs vorige week met België tegen Malta. Met de spelers waren er geen problemen, maar van officiële zijde had ik nooit het gevoel dat ze op Malki zaten te wachten. Coach De Sart besteedde wel aandacht aan me, maar met Vandereycken bleef het contact beperkt.”

Syrië

”Ik verbleef onlangs een tweetal dagen in Syrië. Het was de eerste keer dat ik naar mijn geboortestreek terugkeerde sinds ik Syrië op mijn zesde had verlaten. Het gaf me een vreemd gevoel. Ik heb daar nog veel familie en daar waren de mensen wel enthousiast en hoopten ze dat ik voor Syrië zou spelen. Voor hen ben ik blijkbaar een held, want ik ben de enige Syriër die in Europa voetbalt en dat wordt daar bijzonder naar waarde geschat. Ook de interland tussen Syrië en Irak die ik er bijwoonde, maakte indruk op me. Er werd gespeeld voor 40.000 enthousiaste voetballiefhebbers. Supporters trachtten me te overtuigen om voor Syrië te kiezen. Ook uit die selectie als invaller voor de selectie die tegen Italië speelt, besluit ik dat ik hier in België een beetje als het vijfde wiel aan de wagen beschouwd word. Ik verwijt niemand iets, het is gewoon een vaststelling die me geholpen heeft bij het maken van een keuze tussen Syrië en de Rode Duivels,” besluit Malki.