“Je kan ook fiets laten herstellen”

“Je kan ook fiets laten herstellen”

“Je kan ook fiets laten herstellen”

Meeuwen-Gruitrode - Stefan Maes en Veronique Vleugels openden enkele weken geleden een nieuwe fietshandel in het centrum van Gruitrode. “We bieden een heel gamma degelijke, kwalitatieve fietsen in diverse prijsklassen aan”, zegt Stefan Maes.

Stefan Maes (27) uit Meeuwen is een handige kerel, via leercontract werd hij opgeleid tot fietshersteller. Ruim 8 jaar was Stefan aan de slag bij een fietsenzaak in de regio en leerde hij het vak.
Momenteel werkt hij halftijds bij de gemeentelijke technische dienst. Stefan wil zijn fietswinkel rustig opstarten en blijft voorlopig aan de slag bij de gemeente.

“De voorbije twee jaar herstelde ik al fietsen in bijberoep”, vertelt Stefan. “Maar een eigen fietsenzaak openen, dat was ons opzet. Het is een uitdaging voor Veronique en mij maar we zijn nu nog jong, dus investeren we in onze toekomst.”

Stefans fietsenwinkel ligt aan net het fietsroutenetwerk, kort bij de Commanderij en het centrum van Gruitrode. Ook het fietsinrijpunt van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ligt op wandelafstand.
Broodjes
“In het verleden werden er hier aan de Weg naar Opoeteren broodjes gebakken. We hebben de vroegere bakkerij gekocht en verbouwd tot fietsenwinkel en herstelwerkplaats. We hebben een ruim aanbod. Dat gaat van kinderfietsen tot alleterreinfietsen. Een stadsfiets, hybrides, wedstrijdfietsen, mountainbikes. Kortom, het volledige gamma.”

Fietsen Maes presenteert ook kinderfietsen. “Ook kinderen moeten hier kunnen hun fietskeuze kunnen maken.”
Alle toebehoren zoals fietstassen, fietshelmen, en andere wielerkits zijn beschikbaar. “En natuurlijk kan je hier terecht voor kleine en grotere fietsherstellingen”, besluit Stefan.

Roger DREESEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio