“Dames van hoog niveau”

Tessenderlo - De dames van tennisclub Tessenderlo zijn op dreef. Zowel de ploeg in tweede nationale als die van derde nationale verzekerden zich zaterdag voor een plaats in de eindronde die in september van start gaat.
De eerste ploeg onder leiding van Davinia Lobbinger (A) won overtuigend in Beerschot met 2-4. De andere dames wonnen thuis zelfs nog vlotter van Paal (5-1) en haalden zo de eerste plaats binnen.

“Het sleutelmoment van deze campagne was het gelijkspel in Kortemark vorige week. Wij haalden in die ontmoeting twee spelletjes meer en dat was voldoende voor de eerste plaats,” vertelt Jessica Hermans (B-15/2), de eerste speelster van de tweede ploeg.
“Ik heb me mijn overgang deze winter van Bree naar Tessenderlo nog niet beklaagd. Er zijn hier veel hoge speelsters om tegen te sparren en de sfeer tijdens de interclubmatchen is heel goed. Ons doel is natuurlijk om volgend jaar in tweede nationale te spelen. Met deze speelsters moet dat zeker lukken,” aldus Hermans.

Ook de eerste ploeg van Tennisdel en de derde ploeg van Diest eindigden in derde nationale bij de eerste twee. Zij verzekerden zich dus voor een plaats in de eindronde.
Mannen
Ook de mannenploeg van Diest in tweede nationale was succesvol dit weekend. Zij wonnen met 2-7 van Indiana en mogen zich klaarmaken voor de eindronde.
“In september gaan we nog sterker voor de dag komen als in de voorrondes,” aldus Kurt Vanlingen (B-15/4), die gisteren een vlotte overwinning behaalde (6-3, 6-3). “Diest wil al enkele jaren terugkeren op het hoogste niveau en we willen er dan ook alles aan doen om in september met een zo sterk mogelijke ploeg aan de slag te kunnen. Onze huidig team wordt dan nog versterkt met Maxime Braeckman en Daniel Elsner.”

In de andere reeks is het avontuur van Tennisdel Genk in tweede nationale afgelopen. Zij eindigen laatste in hun reeks. “Onze ploeg hoort thuis in derde nationale. Dit jaar was een leuke belevenis,” vindt kapitein Dries Beerden (B-15-1).

Amaury MICHAUX

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio